The Colyer, London WC2

Client: Aviva Investors

The Colyer is a mid-nineteenth century building located at 10-11 Great Newport Street in Covent Garden conservation area. Formerly Studio 51, the building was a seminal jazz club for artists including Ken Colyer. JRA was appointed by Aviva Investors to carry out a conversion from its subsequent use as office to residential accommodation taking the history of Studio 51 and the area into account.

The exterior has been sympathetically renovated by keeping the original facade and has premium retail and a concierge occupying the ground floor. The design has created two additional floors and provides new outside space at every level. Internally the building comprises 14 apartments ranging from studio to 3 bedrooms, including a penthouse offering panoramic views across London. The interior design has been carried out by Johnson Naylor.